Az egyéniség filozófiája

Az egyéniség filozófiája

Az egyéniség filozófiája egy rendhagyó cikk, amely az egyéniség szellemiségét igyekszik megismertetni veled, ezért a szokottnál metafizikusabb hangulatú. De mint mindig, most is a cél, hogy az innen beléd áramló impulzusokat felhasználhasd az életedben.

Most nem fogok konkrét gyakorlatokat és módszereket közölni, sem rendszereket bemutatni. Egyszerre szólok az intellektuális és az intuitív elmédnek. Ezért arra kérlek, ezt ne a szokott módon, hanem inkább olvasmányként tekintsd végig.
Az emberek szeretnek (pontosabban megszokták) időben gondolkodni, vagyis úgy értelmezni a világot, amely a múltból a jövőbe halad. Csakhogy az idő egy relatív dolog, abszolút értelemben nincsen érvényessége, csupán gyakorlati működésünkhöz és egyes folyamatok megértéséhez elengedhetetlen számunkra.

Az életed könyve, amelyet folytonosan írsz, egy olyan alkotás, ami valójában nem a múltból a jövőbe halad. Sokkal inkább egy olyan folyamat, amely minduntalan zajlik benned, és az időben is megjelenik. Van lényednek olyan része, amely rendelkezik a „jövőbeli tudásoddal”, és ez akár most s hozzáférhető, mint ahogy használod is váratlan helyzetekben.

Létezésed fontosságának a tudata

Léted, mint egyéniség, kiemelt fontosságú. Mondhatnád azt, hogy „az idő és tér végtelensége szempontjából teljesen mindegy a létem”. De most próbáld ennek szellemében élni az életed! Mennyi ideig tudsz meglenni abban a tudatban, hogy teljesen mindegy mit csinálsz, az jelentéktelen a „Nagy Egész” szempontjából?

Ha már választani lehet, nem jobb -e, ha azt mondod: létem kiemelt fontosságú -legalábbis számomra – mert nélkülem, nem is lenne tudomásom a világról. Az ön-ismeret egyben a világ-tudat önmagára ébredése, mivel a világ eme része – ami most Te vagy – általad tud önmagáról. Az egyéniség filozófiája egyik alapja az ön-tudatosság.

Minden egyes dolog amit teszel – nem csak fizikailag, hanem gondolatilag is – ezernyi új valószínűséget indít útjára, amelyek megjelennek életed eseményeiben, vagy nem. Ez mindig attól függ, milyen irányoknak és gondolati áramlatoknak adsz több energiát. Ilyen szempontból teljesen mellékes, mások mit tesznek, amíg nem kapcsolódnak az ő gondolati áramlataik a tiedhez, el fogjátok kerülni egymást.

Minden egyes dolog, amit teszel

Minden egyes pillanatban elképesztő mennyiségű csodás esemény zajlik, s ezek legnagyobbika az, amikor önmagadban tudatára ébredsz, hogy Te vagy az egyik. Ezt nem tanítják az iskolában, sem sehol másutt. Csak bámulj a világra elfogulatlan, tiszta elmével, és jelen lesz egy pillanat, amikor megszűnnek a kételyek.

Ha láttál már gyorsított felvételeket arról, hogyan alakul ki egy virág, bontogatja szirmait, s alakul tündöklő, lenyűgöző szépséggé, a szemed előtt zajlott le a természet mindennapos csodája. Ugyanez a folyamat zajlik le benned, csak talán sokkal lassabban és kevésbé látványosan.

Még nagyobb dolog, amikor a természet erői kevesebb energiát pazarolnak virágok létrejöttére, és a virág helyén gyümölcs jön létre. A gyümölcsöt nem csak csodálni lehet, de megenni is és ezáltal táplálékul szolgál. A Te szellemed pontosan ugyanilyen. Ha tovább viszed léted az öncélú fejlesztésnél és adsz magadból a világnak, táplálod azt a benned levő egyedi energiával.

A természet egyes teremtményeinek – az embert leszámítva – egy pillanatra sem jut eszébe – hogy nem fog azzá válni, ami lehet. A virág virág lesz, a gyümölcs gyümölcs, méghozzá egyedi, mert semmiből sincsen két tökéletesen egyforma. Mindegyik betölti rendeltetését, csak az ember gondolkodik azon, ami természetes.

Mindig, minden pillanatban az történik veled, ami kell, hogy történjen. Mert hogyan is működnek a dolgok? Az „energia” követi azt az áramlást, ami benned van. Pontosan ugyanolyan energiákkal kapcsolódsz a külvilágban, melyek benned tevékenyek. Ha esetleg úgy gondolnád, ez túl megfoghatatlan, túl misztikus, figyeld meg hosszú időn át magad. A szellemi fejlődés egyik legfontosabb része a megfigyelés.

Ez nem mindenki számára könnyű, mert nem szokták meg azt, hogy kilépjenek gondolataik folytonos áramából, és „külső szemlélőként” tekintsenek önmagukra. Az emberek megszokták, hogy mindig „önmagukban” vannak és minden eseményt a saját gondolataikon keresztül szemlélnek. Így viszont mindent egyfajta szűrőn keresztül látsz, amelyet magadba építettél az évek során.

Miért beszélek neked ilyenekről? Mi köze mindennek az egyéniségedhez? Az a helyzet, hogy szeretnélek kiemelni a hétköznapokból, az egóból és egy kicsit messzebbre vinni a tekinteted. Az a fizikai test, amelyben most jelen, vagy, egyszer megszűnik funkcionálni, de az egyéniségedből áramló energiakonstrukció sokáig hatni fog.

Ez azt jelenti, hogy nem csupán minden cselekvésed, de a megerősített gondolati, szellemi energiáid is befolyással van világodra, és az más eseményekben, emberekben tovább él és működik. Mindezt azért fontos tudnod, mert ami a szellemed csendjében keletkezik most, az alakítja a jövődet, és lehet, sok más emberét is.

Olyan gondolatok, tudás, élmények, tapasztalat és egyebek vannak benned, mint senki másban. Mindezt nem kell megosztanod, egyszerűen jól érzed magad attól ha megoszthatod. Éppen abban áll minden sikered kulcsa, hogy elfogadod ami benned van és csak azt adod. Nem kell semmilyen idegen dolgokat követned és tenned.

Ami benned van, az a tiéd, azonos veled, és semmi köze máshonnan származó véleményekhez, elvekhez, irányzatokhoz, miegymáshoz. Az egyéniség nem adja el magát senkinek és semminek. Azt mondja, ami ő maga, ami számára a legteljesebb igazság, hiszen ő élte meg!

Egyéniséged megjelenése a világban

Mai világunkban különösen sok behatás éri az egyént, szinte művészet elkerülnie ezeket. Ezért fontosabb, mint valaha, hogy tudatosan irányítsa figyelmét. A média, s más szervek eszméletlen mennyiségű butasággal, s negatív információval bombázzák az embereket nap, mint nap. Mindez csak az ebből hasznot húzó erők érdekeit szolgálja. Az egyéniség filozófiája fontos része a szelektálás és fókuszálás.

Az egyéniség arra figyel, ami az ő választott küldetése, álma, s nem hagyja, hogy eltérítsék mindenféle haszontalan, vagy negatív információval. Csakis akkor élheted könnyen az általad választott életformát, ha Te döntöd el mire fordítod a gondolataidat, az idődet és az érzéseidet.

Ami benned van, mint egyéniség, több formában megjelenítődhet a külvilágban. Ez mint egy művészi alkotás van jelen az életben. Ami Te vagy, egy olyan produktum, amit senki sem képes tökéletesen utánozni.

Egyéniség, mint művészi alkotás

Megjelensz a cselekedeteidben, a kapcsolataidban, a kommunikációdban, az alkotásaidban. Az írás jelentőségéről például már beszéltem a másik blogomban. Nagyon mélyen beleáramolhat a személyiséged, és ez rengeteg másik ember számára rendkívül hosszú ideig szolgálhat erő, vagy inspiráció forrásaként.

Az a mód, ahogyan reagálsz a világ eseményeire, és ahogyan kezeled, annak a művészete, ahogyan „teremted” az életedet. Az önmegvalósítás iskolája 2. című könyvemben, a második rész 2. fejezetének hét igazság mantrája alkalmazása, ennek a legmagasabb foka. Bármikor, ha akadály lép fel életemben, ehhez a „kezelésmódhoz” fordulok és meg tudom változtatni az események irányát.

Az életed nem egy olyan lét, amelyet mások, a körülmények és a „világ” intéz, hanem olyan valami, amit elsősorban Te magad írsz. Hogy ez minél hatékonyabb legyen, azt tanuld meg először, hogyan irányíthatod önmagad könnyen és jól. Ebben segít az említett könyv és minden más – az egyéniséggel foglalkozó – anyagom is.

*Ehhez a cikkhez felhasznált képek saját készítésű képek, kicsinyítve

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük