Tasnádi Ádám – az online vállalkozó egyéniség

Tasnádi Ádám – az online vállalkozó egyéniség

Tasnádi Ádám online marketing stratéga és kivitelező már csak azért is szimpatikus volt számomra, mert megkeresésemre szinte azonnal reagált. Márpedig egy elfoglalt vállalkozótól ez nem kis szó, az elérhetőség sokat számít.

Ha valaki figyelte a 2014 -es brazíliai foci vb idején a médiát, találkozhatott az ő nevével, és láthatta a tévében is. Nagyon fiatalon jutott fel a „csúcsra”, és a legfőbb ok, amiért az Egyéniségépítésen bemutatom, az a találékony, cselekvő gondolkodásmódja és roppant pozitív hozzáállása. Tasnádi Ádám egy újabb példa a kiváló egyéniségre, aki fittyet hányva az átlagember félelmeire és mások kételyeire, megvalósította legmerészebb álmait.

1. Arra kérlek, mutasd be, mi az amivel sikereket értél el!

Először érdemes tisztázni, hogy kinek mi a siker. A legtöbben erre a pénzt mondanák. Azonban az én olvasatomban nem így mérik a sikert.

Nekem a siker azt jelenti, hogy én kontrollálom az életemet, a saját döntéseim formálják azt, hogy milyen életem van. Tudatosan, proaktívan élem és építem, nem pedig csak sodródom az árral és történnek velem a dolgok, amire reagálok. Megfigyelésem szerint az emberek jelentős része leéli az életét úgy, hogy valójában el sem kezdte élni azt, nem hozott proaktív döntéseket, csak megtörténtek a feje felett a dolgok és azokra reagált. Ennek egyenes következménye negatív hozzáállás.

Én inkább a kezembe veszem a dolgokat és a megoldást keresem az élet adta helyzetekben. Nem várok másra, az élet rövid. Akár jó, akár rossz döntést hozok, megnyugtat, hogy ez főként rajtam múlt, enyém a felelősség, az én döntésem. Igaz ez az üzletre és a magánéletre is. Ez felszabadító érzés. Ha úgy telt el a napom, hogy proaktívan tudtam működni, akkor boldog vagyok és sikeres napról beszélhetünk.

Egy átlagos magyar, vidéki családból, önerőből eljutottam oda, hogy ilyen szabadon élhetek. Nekem ez a valódi siker. Minden más csak ennek a következménye.

Proaktívan működni

Hogy én min keresztül találtam meg ezt a fajta sikert? Nekem az online marketing adta meg ennek a lehetőségét. Abban találtam meg magam, de nagyon fontos hangsúlyozni, hogy előbb a gondolkodásmódot kellett kialakítani magamban, ennek köszönhetően láttam és látom meg a lehetőségeket. A gondolkodásmóddal érhető el a siker, a többi már jön utána magától.

2. Meséld el, hogyan jutottál el a kezdetektől idáig!

Mindig is olyan ember szerettem volna lenni, aki különleges, egyedi dolgokat csinál és épít. Aki más, izgalmasabb utat jár be, mint amit az átlagos élet nyújthat. Tudatosan tartalmas életet szerettem volna élni. A legnagyobb tinédzserkori félelmeim közé tartozott, hogy nem váltom be ezeket a magamhoz fűzött reményeket. Nagyon fontos, hogy nem a környezet által elvárt dolgokról van szó, mert ilyen nem volt, hanem a saját magammal szembeni elvárásokról.

14 évesen elindítottam első vállalkozásomat, mert elképesztően vonzott az üzleti világ és ez az egész cégépítősdi. Tetszett, hogyan lehet stratégiákat, terveket készíteni a kitűzött célok eléréséhez. Persze – teljesen önerőből indulva – sok bukás és újratervezés, kitartás kellett ahhoz, hogy megtanuljam a sikeres élethez szükséges gondolkodásmódot.

Az első igazán sikeres projektem a sajátom volt. Még az egyetemi évek alatt MyRoadToBrasil hozta meg az áttörést és ezzel ismertséget. Ennek keretében a 2014-es brazíliai focivébére szerettem volna eljutni, de nem volt pénzem. A kreativitásomat kellett használnom, így kitaláltam, hogy létrehozok egy weboldalt, ahol online reklámfelületként értékesítem a Föld országait támogatóimnak, illetve a termékeiket kiviszem magammal és híres helyszínek előtt készítem róluk a tartalmat. A kapott pénzért cserébe reklámozom őket a weboldalon bannerhirdetések formájában (ezek voltak a Föld országai), hozok nekik egyedi tárgyakat, szuveníreket Brazíliából, homokot a Copacabana -ról, szerepelek a médiában és így tovább.

Mindenki jól jár, hiszen a támogatóim a médiazaj mellett megjelenéseket kapnak online és offline is, sok tartalmat gyártottam nekik (amit a két évvel későbbi riói olimpia idején ismét felhasználhattak), én pedig az utazáshoz szükséges pénzt gyűjtöm így össze. Kereslet-kínálat. Működött. A projektre – több nagyobb cég és a média – mellett felfigyelt a Szerencsejáték Zrt. és egy nemzetközi startup, a Ustream is. Hab a tortán, hogy a feleségemet is ennek köszönhetően ismertem meg.

Ezzel “felkerültem a térképre”, folyamatosan képezve magam, egyre több hazai és külföldi online marketinges projektekben vehettem részt vezetői és stratégiai szinten is. Az online marketing világa nagyon gyors és dinamikus: rövid idő alatt azon kaptam magam, hogy egy több tízmilliós vállalkozást vezetek. Ma teljes körű online marketing kivitelezéssel foglalkozunk, vagyis azzal, hogy több bevételt és online érdeklődőt, vevőt szerezzünk az ügyfeleinknek. Milliárdos árbevételű, országosan ismert cégek is az ügyfeleink között vannak és külföldi projekteken is dolgozunk. Ez rendkívül megtisztelő 27 évesen.

Milliárdos bevételű, országos cégek is ügyfeleink között

3.Tasnádi Ádám, mi az, amiben egyedülállóan jó vagy?

Egyiket sem mondanám egyedülállónak, de a folyamatos önképzés, magán- és szakmai önfejlesztés, az innovációra való nyitottság, illetve a szenvedély és a kitartás tartoznak az erényeim közé.

4. Ki volt az, az életedben, aki erősen inspiráló hatással volt rád, vagy tanított, ami közrejátszott későbbi sikereidben? Mesélnél erről?

Nem volt ilyen személy. A szüleimen láttam, hogy mindig keményen dolgoznak beosztottként, a munka szeretetét talán innen örököltem. Nem volt viszont külön olyan inspiráló idolom, akiket az ilyen jellegű kérdésekre szokás említeni.

Csak az utóbbi időben véltem felfedezni ilyen személyeket magam körül, hiszen előtte nem volt lehetőségem velük találkozni. Ők azok a milliárdos vállalkozók, cégtulajdonosok, akik ugyanolyan alázattal állnak hozzá a napi munkához, mint a kezdeti években. Folyton fejlődnének, tanulnának. Pedig – ahogy mondani szokás – “mindenük megvan”. Ez lenyűgöz mindig.

5. Mi az, amiben feltétel nélkül hiszel?

A sikernek ára van, nem titka. Meggyőződésem, hogy sikeres vállalkozást felépíteni olyan tudatos, profi tervezést igényel, mint az élsport. Nincs gyors meggazdagodás, nincsenek azonnali sikert hozó dolgok, világot megváltó ötletek. Nem érdemes ezekre várni. A brazil projektem is sok újratervezést, piaci visszajelzést és optimalizálást követően nyerte el sikeres formáját, nem azonnal.

Ezzel szemben ott vannak a kétségek, a félelmek, a tanulópénzek. Ezektől nem szabad megijedni, mert egyrészt sosem fognak eltűnni, másrészt erős szakmai tudással és az önmagunkba vetett hittel úrrá lehet lenni rajtuk. Nekem utóbbi volt nehéz, mert sokáig nem bíztam magamban eléggé, hiszen az ismeretlen útra vezető lépés ijesztő fiatalként.

A hozzáálláson és a mindset -en kell először változtatni, utána jön a többi is magától.

6. Mi az a munkádon belül, amit a legjobban imádsz?

Szigorúan a munkát nézve az, hogy mérhető és a számokból látom az eredményét. Nagy öröm úgy dolgozni, hogy objektívan is kap az ember visszaigazolást a munkájának értékéről. Az online marketingben nincs mellébeszélés. Boldog vagyok, ha látom az ügyfeleken, hogy nőtt az árbevételük és tudnak tovább fejlődni, terjeszkedni, építkezni.

Ha a munkával kapcsolatos érzésekre vagy kíváncsi, akkor a szabadság. Az, hogy úgy osztom be a napomat és úgy szervezem meg az életemet, ahogyan szeretném.

7.Tasnádi Ádám, mi az, ami a legjobban motivál?

Az óriási felelősség. Ügyfeleim a kezembe adják a vállalkozásuk motorját: a marketinget. Ettől függ ugyanis egy vállalkozás bevétele, növekedése, ismertsége. Ezért minden nap úgy kelek fel, hogy a legjobbat kell és fogom is nyújtani.

Minden nap a legjobbat fogom nyújtani

8. Mi a személyes üzeneted, a küldetésed, vagy amit képviselsz a világban?

Személyes küldetésemnek azt tekintem, hogy megmutassam, más magyar fiatalok számára is járható az az út, amin én végigmentem. Nem csak a mások által elvárt – gyakran hamar kiüresedő élethez vezető – út létezik. Nem szabad megijedni az ismeretlentől. Elég elfoglalt vagyok, de mindig szívesen szakítok időt, ha erről szeretnének velem beszélgetni, mert tudom jól, hogy nekem nem volt ilyenre lehetőségem 8-10 évvel ezelőtt. Pedig gyorsította volna az előrehaladást.

9. Milyen tanácsot adnál azoknak, akik szeretnék megvalósítani összes álmukat?

Olvassanak sok önfejlesztő és szakmai könyvet, mert a sikerhez a könyveken keresztül vezet az út. Ismerjék meg önmagukat, mert csak ezt követően van mód boldog életet élni. Mahatma Gandhi gondolatait vallom ebben: “ha összhangban van, amit gondolunk, mondunk és teszünk, az a boldogság”.

Akármibe fognának, ne feledjék: a legfontosabb, hogy teremtsen értéket más emberek számára. A saját anyagi biztonság alapja ugyanis nem a munkahelyünk, hanem a termelő- és értékteremtő-képességünk: a gondolkodás, a tanulás, és az alkotás képessége. Ez az igazi gazdasági függetlenség. Nem az a lényeg, hogy jelenleg mekkora vagyona van valakinek, hanem az a képesség, amellyel vagyont tud magának teremteni. Ennek forrása belülről fakad. Emiatt először a saját gondolkodásunkat kell sikerre kalibrálni.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük