X

Beszélgetés témák, chat, párkapcsolat, lányokkal, baráti


function disableselect(e){ return false }

function reEnable(){ return true }

//if IE4+ document.onselectstart=new Function ("return false")

//if NS6 if (window.sidebar){ document.onmousedown=disableselect document.>


Beszélgetés témák chat, messenger, élőben, legyen szó baráti, párkapcsolati, vagy bármilyen társalgási formáról – ezerfélék lehetnek. Mégis sokaknak ez gondot okoz, ami több okra vezethető vissza. Kevés tapasztalat, gyakorlottság, önbizalom hiánya, vagy az adott helyzetben, témában való járatlanság. Ebben a cikkben megnézzük, hogy a különböző társalgási helyzetekben miről érdemes beszélned.




Chat beszélgetés témák

Mondhatnád, a chat beszélgetés témák lehetőségeinek száma végtelen. Szerintem is korlátlan mennyiségű, mégis, attól függően kivel beszélsz, nem mindegy miről. A saját figyelmünk fókuszának megtartása sem könnyű, hát még a másik figyelmének és érdeklődésének folyamatos fenntartása.

Messenger beszélgetés témák

Függ a téma attól, hogy kivel és mi célból beszélgetsz, de most nézzük az általános témaköröket.

  1. Közös érdeklődési kör. Ez a legkönnyebben használható a messenger beszélgetés témák közül. Ha ez megvan, órákig beszélgethettek. De ha nem tudod, rákérdezhetsz. Még nem találkoztam olyan emberrel, akivel semmi közös pont ne lenne.
  2. Aktuális helyzet. Ez az ami most van, ami miatt elkezdtetek kommunikálni, vagy ami mindenkit éppen foglalkoztat.
  3. Mások. Ez lehet bárki, vagy bárkik, akiket közösen ismertek.
  4. Szórakozás. A chat beszélgetés témák jókora része eme tárgyban zajlik. Vannak akik például órákat tudnak szövegelni egy-egy internetes játékról. Mások az aktuális mozifilmet tárgyalják meg mélységében.

Még egy megjegyzés. Manapság rengetegen próbálkoznak a mesterséges intelligencia chat beszélgetés témák bármelyikével, ami hasznos lehet, de sosem pótolja a személyes – ember és ember közötti – valós interakciót.

Párkapcsolat beszélgetés témák

A párkapcsolat beszélgetés témák főleg a közös pontokon zajlanak. Vagyis ami összetartja a párokat, ami közös ügy, illetve amit muszáj megtárgyalni. Ez az, aminek mindig jelen kell lennie, mert aki jó kapcsolatokat épít, az gondoskodjon arról is, hogy ezek hosszú távon fennmaradjanak.

Miről beszélgessünk a párunkkal?

Mik lehetnek a beszélgetés témák pároknak? Nyilván ezerféle, de van néhány, ami különösen fontos lehet.

Közös célok: Időnként frissítsed fel a pároddal, hogy milyen közös célokat szeretnétek elérni a jövőben. Ez segíthet tervezni és együtt dolgozni valamin, ami nemcsak mélyíti a kapcsolatot, de közösen fejleszt titeket, és magasabbra emel szellemileg-lelkileg is.

Emlékek: Esetenként osszátok meg egymással a kedvenc közös emlékeiteket. Ez segíthet visszahozni azokat az érzéseket, amik a kapcsolatotokat annak idején erősítették.

Érzelmek, élmények, mélység: Beszéljetek az érzéseitekről és arról, hogy hogyan érzitek magatokat egymás mellett. Ne csak a mindennapi dolgok kerüljenek szóba, hanem az élmények is, ahogyan átélitek a különböző dolgokat. Mindig hallgasd meg a párodat, és ő is szívesen osztja meg veled az érzéseit.

Közös hobbi vagy tevékenység: Keressetek egy olyan szabadidős tevékenységet, amiben mindketten élvezitek az időtöltést. Lehet ez bármilyen dolog, például egy közös testedzés, festés, vagy akár egy főzős estély. Az együtt töltött minőségi idő segíthet erősíteni a köteléket.

Utazási tervek és élmények: Beszéljetek a jövőbeni utazási terveitekről és élményeitekről. Kérdezd meg a párodat, hogy hova szeretne elutazni, és tervezzetek együtt egy következő utat. Emellett osztozzatok meg az eddigi utazási élményeitekkel is, mi tetszett, mi nem.

Témák hogy ne haljon ki a beszélgetés

A legtöbbször az a félelem merül fel – különösen azoknál, akik ritkábban kommunikálnak – hogy félbemarad az eszmecsere és nem tudják folytatni. Vagyis kellenek tartalék témák hogy ne haljon ki a beszélgetés.

Tartalék témakörök, hogy ne haljon ki a beszélgetés

Kedvenc könyvek és filmek: Kérdezd meg a beszélgetőpartneredet, hogy milyen könyveket olvas vagy filmeket néz mostanában, és milyen élményeket szerez velük. Ez egy jó módja annak, hogy megismerjétek egymás ízlését és újabb közös érdeklődési területeket találjatok. Például a legtöbben kedvelik a motivációs filmeket, vagy az irodalomban széles perspektívája van az önsegítő könyveknek is. Ezekről igencsak mélyen el lehet beszélgetni.

Életvezetési filozófia: Kérdezd meg a másikat arról, hogy milyen elvek és filozófiák irányítják az életét. Hogyan tekint a boldogságra, a sikerre vagy az élet értelmére? Ez mélyebb gondolatokra és igazán minőségi párbeszédre ad lehetőséget.

Kedvencek – például évszak és évszakhoz kapcsolódó tevékenységek: Kérdezd meg, hogy melyik évszak a kedvence, és miért. Majd beszéljetek az adott évszakhoz kapcsolódó kedvenc tevékenységeiről. Ugyanezt természetesen megteheted bármilyen más témakörre vonatkoztatva. A kedvenceiről mindenki szeret beszélni, és ezek éppen olyan témák, hogy ne haljon ki a beszélgetés.

Érdekes utazási, kirándulási élmények: Osszátok meg egymással az érdekes vagy vicces utazási élményeiteket. Lehetnek ezek pozitív vagy vicces történetek, amik még közelibb megismerkedéshez vezethetnek.

Jövőbeli tervek, célok, és álmok: Kérdezd meg a beszélgetőpartneredet, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, és milyen álmokat szeretne megvalósítani. Ezen tervek és álmok megosztása segíthet abban, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz, és támogathassátok egymást a céljaitok elérésében.

Baráti beszélgetés témák

Milyen baráti beszélgetés témák jöhetnek szóba? Íme néhány a sok közül:




Kedvenc zenék és zenei ízlés: Kérdezd meg a barátodat, hogy milyen zenéket szeret, és miért. A zene hatásai mindenkire érvényesek, és néha érdekes dolgokat mesélnek erről mások.

Érdekes hobbik: Kérdezd meg, hogy milyen érdekes hobbikat űz, vagy milyen szabadidős tevékenységekkel tölti szívesen az időt. Talán van közöttük olyan, amit együtt is kipróbálhattok.

Egyedi élmények – kirándulás, játék, vagy gasztroélmények: Beszéljetek az utóbbi időben átélt élményeitekről. Kérdezd meg a barátodat, hogy mi hozta lázba legutóbb, és milyen benyomásokat tapasztalt.

Egyéni célok és elérni kívánt dolgok: Ez az egyik legbensőségesebb a baráti beszélgetés témák közül. Kérdezd meg, hogy milyen egyéni célokat tűzött ki maga elé, legyen szó munkáról, tanulásról vagy személyes fejlődésről. Ezen célok megosztása és támogatása fontos a baráti kapcsolatokban.

Vicces és pezsgő történetek: Osszatok meg egymással vicces vagy emlékezetes történeteket a múltból. Ezek lehetnek gyerekkori, vagy későbbi kalandok, cselekedetek vagy vicces incidensek, amik szórakoztató beszélgetéseket hozhatnak létre.

Érdekességek, amik felpezsdítik a társalgást

Világcsodák: Beszélj az ismerőseiddel a világ különböző csodáiról, amelyeket még szeretnének megnézni.

Titkos tehetségek: Kérdezd meg az ismerőseid, van-e valamilyen rejtett tehetségük vagy érdekes képességük. Derítsd ki mi a leghasznosabb tulajdonságuk, vagy képességük.

Szokatlan dolgok: Hozzál szóba különleges eseteket, például ufó észlelések, parapszichológiai jelenségek, vagy dimenzió ugrások.

Beszélgetés témák lánnyal, nőkkel, csajokkal, pasikkal

Ebben a részben arról lesz szó, hogyan érdemes kommunikálnod a másik nemmel.

Beszélgetés témák lánnyal

Utazás, kirándulás és érdekes élmények: Kérdezd meg, hogy volt-e már érdekes helyeken, és milyen élményei voltak. Osszatok meg egymással olyan érdekes vagy vicces élményeket, amik történtek veletek. A nevetés mindig jó összekötő erő.

Könyvek, filmek, zenék: Kérdezd meg a kedvenc könyveiről vagy filmjeiről, illetve zenéiről és osztozzatok egymással a kedvenc műalkotásaitokon. Ez az egyik legkönnyebben kezdeményezhető beszélgetés témák lánnyal, főleg, ha bizonytalan vagy a társalgásban.

Hobbi és szabadidő: Kérdezd meg, milyen hobbikat űz, vagy mivel tölti az idejét a legszívesebben! Mi az, amit még nem próbált, de szeretné?

Sport és testmozgás: Az egyik legjobb a beszélgetés témák lányokkal listájában, abban az esetben, ha érdekli a dolog. Kérdezd meg, hogy milyen sportokat szeret, és beszélj róluk. Ez később közös tevékenységekhez is vezethet.

Munka és karrier: Kérdezd meg, hogy mi a munkája, és érdeklődj az általa végzett tevékenységekről. Aki megtalálta a hivatását, az szívesen beszél róla.

Jövőbeli célok és álmok: Beszélj velük arról, hogy milyen terveik vannak a jövőre nézve, és hogyan szeretnék elérni az álmaikat. A beszélgetés témák nőkkel listájában ez egy bizalmas pont, ha szívesen mesél róla, akkor máris sokat megmutatott a személyiségéből.

Kedvenc helyek és kikapcsolódás: Kérdezd meg, hogy milyen helyen pihennek szívesen, vagy lógnak a barátaikkal. Ez lehetővé teszi számodra, hogy még jobban megismerd az ő igényeit és cselekvésmódját.

Beszélgetés témák pasikkal

Sport: Sok férfi szenvedélyesen érdeklődik valamilyen sport iránt. Kérdezd meg őt, milyen sportokat szeret vagy követ, és beszélj róla, például aktuális eseményekről vagy kedvenc csapatairól.

Technológia és technikai kütyük: A technológiai újdonságok, okostelefonok, vagy számítógépek mindig izgalmas témákat kínálnak a férfiak számára. Kérdezd meg, hogy milyen technológiai eszközöket használ, és milyen új fejlesztéseket követ.

Hobbik: Kérdezd meg, hogy milyen hobbikat űz, és milyen élményeket szerez ezekkel. Ez a tárgykör is előkelő helyen szerepel a beszélgetés témák pasikkal listáiban, mivel még a szűkszavú férfiak is megnyílnak ilyenkor.

Utazás, kirándulás: Ugyanaz a helyzet mint a beszélgetés témák csajokkal esetében. Kérdezd meg, hogy volt-e érdekes helyeken, és milyen utazási élményekkel rendelkezik.

Érdekes filmek és sorozatok: Kérdezd meg, milyen filmeket vagy sorozatokat néz mostanában, és beszélj róluk. Ez jó lehetőség lehet közös érdeklődési területek felfedezésére. Ha nem érdeklik az újabbak, beszéljetek a régi filmekről és sorozatokról. Általában mindenkinek vannak legalább gyermekkori élményei e téren.

Könyvek és olvasás: Beszéljetek az olvasásról és a kedvenc könyveiről. Kérdezd meg tőle, hogy milyen műfajokat szeret. Bár vannak akik nem olvasnak rendszeresen, de valamit mindenki olvasott már.

Gasztronómia: Érdeklődj az ételekről és az ízléséről. Kérdezd meg, hogy milyen ételeket szeret. Vajon ez hol foglal helyet a beszélgetés témák pasikkal listáján? Sokan imádnak az étkezésről beszélni, de vannak olyan férfiak, akik kevésbé szeretnek enni. Ezt hamar kiderítheted, és akkor egy másik területet választhatsz.

Karrier és munka: Beszéljetek a munkáról és a karrierjükről. Kérdezd meg, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, a munkájával kapcsolatban. Azáltal ahogyan viszonyul a munkájához, rengeteg dolgot leszűrhetsz belőle.

Autók és motorok: Ha érdekli az autók vagy motorok világa, kérdezd meg erről. Lehetnek közös érdeklődési területek vagy élményeitek a közlekedési eszközökkel kapcsolatban.

Humor és vicces történetek: A humor mindig jó téma lehet egy beszélgetés során. Osszátok meg egymással vicces vagy emlékezetes történeteiteket, és nevessetek együtt. A nők általában nem erről az oldalukról nevezetesek, de ha jól csinálják, nagyot nőnek a férfi szemében.

Miről szövegeljünk a randikon?

Miről érdemes beszélgetni a randikon? Az első néhány alkalommal sokat számít milyen könnyen találjátok meg a közös hangot. Néhány téma, ami gyorsan beindíthatja a társalgást:

Kedvencek. Az étkezéstől, a filmeken, helyeken, személyeken és tárgyakon át, szinte mindenkinek van valami, amit jobban kedvel másoknál. Kiváló téma, hogy gyorsabban megismerd a másikat.

Hobbik és szenvedélyek: Érdeklődj az általuk űzött hobbikról és szenvedélyekről. Kérdezd meg, hogy milyen tevékenységek érdeklik, és talán közös érdeklődési területekre is rálelhettek.

Aktuális témák. Ezek azok, amik összehoztak benneteket. Amiről pillanatok alatt párbeszédet tudtok kerekíteni. Fontos, hogy mindig pozitív legyen, mert a jó hozzáállás jó beszélgetésekhez vezet.

Hogyan és miről szövegeljünk idegenekkel?

Amikor idegenekkel kezdesz beszélgetni, fontos, hogy udvarias és érdeklődő legyél. Íme néhány tipp:

Kezdd a beszélgetést egy udvarias köszöntéssel. Mosolyogj és legyél barátságos! Beszélj az aktuális eseményekről, hírekről vagy érdekes eseményekről, amelyekről mindketten tudtok. Derítsd ki, hogy van-e közös érdeklődési területetek vagy hobbijaitok. Figyelj oda mit mond, és a testbeszéded tükrözze ezt.

Érdemes a nevén szólítanod, s idővel, ha van miért, dicsérned is amiben ő jó. Bár sokan azt gondolják, egy introvertált személyiség nem lehet jó idegenekkel való kommunikációban, ez nem egészen így van. Ugyanis az ilyen személyiségek sokkal jobban tudnak figyelni a másikra.

Az idegen csak addig az, míg meg nem ismerkedtek. Tehát egy jó társalgás, hamar megszünteti ezt, s máris úgy beszélgethettek, mint akik régóta ismerik egymást. Sokat számít az, mennyire vagy gyakorlott társalgásban, de még fontosabb, hogy miért teszed. Ha például fejlett érzelmi intelligenciával rendelkezel, magasabb szinten kommunikálhatsz a másikkal, könnyebben ráhangolódsz.

Társalgási témakörök

Miről társalogjunk különböző helyzetekben?

Munkahelyi beszélgetés:

  • Az aktuális projektjeitekről és azok előrehaladásáról.
  • Az elmúlt hét munkahelyi eseményeiről vagy kihívásairól.
  • Az üzleti terveitekről és céljaitokról a jövőre nézve.
  • Az aktuális trendekről vagy változásokról az iparágatokban.

Baráti találkozó:

  • Az utóbbi élményeitekről és kalandjaitokról.
  • A közös érdeklődési területekről és hobbikról.
  • A legutóbbi könyvekről, filmekről vagy sorozatokról, amikről élvezettel beszéltek.
  • Az aktuális eseményekről vagy hírekről, amik érdeklik mindkettőtöket.

Családi összejövetel:

  • A családtagokról és az ő életük aktuális eseményeiről.
  • A közös emlékekről és családi hagyományokról.
  • A jövőbeli terveitekről és eseményekről, például közelgő ünnepekről vagy esküvőkről.
  • A gyerekek és unokák életéről és fejlődésükről.

Közösségi rendezvény:

  • Az eseményről és az ott résztvevők élményeiről.
  • A közös érdeklődési területekről, például az adott rendezvény témájáról.
  • Az aktuális trendekről vagy fejleményekről az adott közösségben.
  • Az eseményen szerzett új ismeretségekről és kapcsolatokról.

Mi van, ha nem jut eszembe semmi?

Amikor kifogytak a jó beszélgetés témák – vagy még igazán be sem melegedtetek – s kellenek újabb témák hogy ne haljon ki a beszélgetés, próbáld ki a következő kérdéseket:

  • Hogyan telik a napod mostanában?
  • Mit szoktál szoktál csinálni a hétvégéken vagy szabadidődben?
  • Mi a kedvenc évszakod, és miért?
  • Milyen helyekre szeretsz leginkább utazni vagy kirándulni?
  • Mit csinálnál a legszívesebben, ha ez lenne életed utolsó napja?
  • Mivel foglalkoznál a legszívesebben, ha semmi sem korlátozna?
  • Mit tennél egy nagy nyereménnyel?
  • Mi az, amit a legjobban szeretsz önmagadban?

Komoly beszélgetés témák jöhetnek létre akkor, ha azokba merülünk bele, ami a másikat különösképp érdekli. A másik weboldalamon nézd meg a mi a kedvenc kérdések listáját! Közel 500 -at gyűjtöttem össze, és ha a másik kedvenceit megismered, könnyen kerülnek elő témák amikről sokat lehet beszélni, és színt visznek a társalgásba.

További jó kérdéseket találhatsz a 100 legjobb kérdés című cikkemben.

Összegzés

Társalgáskor a legfontosabb az érdeklődés és az empátia. Legyél figyelmes a másik fél felé, és érdeklődj az ő gondolatai és érzései iránt. Kerüld az olyan érzékeny vagy vitás témákat, mint a politika vagy vallás, hacsak nem tudod biztosan, hogy mindketten nyitottak vagytok ezekre a beszélgetésekre. A mély beszélgetési témák inkább a közös értékrend mentén, illetve azonos szenvedélyek, hobbik területén alakulnak ki.

Változatos témák és kérdések segíthetnek megőrizni a beszélgetés érdekességét. Ne félj kreatív és nyitott kérdéseket feltenni. Attól se tarts, hogy új és szokatlan kérdéseket hozz fel, mert ez felfrissíti a beszélgetést. A randevún fontos az ismerkedés, az érdeklődés és a közös tervek megosztása. Beszéljetek kedvenc ételekről, utazási tervekről és jövőbeli álmokról, szabadidős tevékenységekről.

A jó élő és chat beszélgetés témák egyaránt segítenek hamar és könnyen szinkronba kerülni a másikkal. Ha gondolod, készíts elő magadnak egy listát, s ha megakad a kommunikáció, mindig új témát hozhatsz elő a tarsolyodból. Ha ügyes akarsz lenni, a tagsági rendszerünkben számos helyzetre kidolgozott kommunikációs technikát és tudásanyagot találsz.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!