X

Csontné Nagy Noémi, a Business Blogger írója


function disableselect(e){ return false }

function reEnable(){ return true }

//if IE4+ document.onselectstart=new Function ("return false")

//if NS6 if (window.sidebar){ document.onmousedown=disableselect document.>


Csontné Nagy Noémi, a Business Blogger írója úgy került képbe nálam, hogy olyan témákról olvastam, melyek kapcsolatosak az ezen az oldalon olvashatóakkal. Tudatosan kerestem az egyéniséget a tartalom mögött, mert manapság, amikor számtalan mesterséges intelligenciával, vagy robotokkal lefordított cikk található az interneten, az egyedi cikkek és a személyes weboldalak igazi kincs.

Noémi oldalánál azonnal feltűnt a személyes hangnem – hogy egy valódi egyéniség áll a sorok mögött, aki nem azért ír, mert ez elvárás a tevékenységénél, hanem van mondanivalója – és éppen ez hiányzik a mai szövegtermelő gépgyárban. Mindjárt arra gondoltam, őt érdemes bemutatni, mert az elgépiesedett online világban (is) az egyéni szellem és lélek az igazi érték.

Ki a Business Blogger írója? Bemutatás

1.Ki vagy Te? Hogyan határoznád meg magad a legpontosabban? 

Csontné Nagy Noémi vagyok, értékteremtő vállalkozóknak segítek abban, hogy még eredményesebben és boldogabban tudjanak vállalkozni. Férjemmel, Csont Attilával egy rendkívül átfogó programon vezetjük végig ügyfeleinket, ahol a megfelelő gondolkodásmód, az ütőképes stratégia, az online marketing és az értékesítés részleteibe is belemegyünk.

Technikai tudást is adunk, így például a weboldalkészítés, a marketing automatizálás is része a programunknak. Én leginkább a gondolkodásmód, az énmárka, a pozicionálás és a közösségi média témákat viszem a programon belül, de a többi témakör is közel áll hozzám. A munkásságunk során az egyik legcsodásabb érzés számomra, amikor egy mentoráltunknak megváltozik az énképe és rájön arra, hogy sokkal többre hivatott és sokkal többre képes, mint amit korábban gondolt volna magáról.

Hiszem, hogy minden fejben dől el, ezért rendkívül fontos feladatomnak tartom, hogy a fejünkben lévő korlátozó hiedelmeket a lehető legjobban segítsünk lerombolni. Emellett pedig olyan tudást adjuk a kezükbe, amellyel könnyebben tudnak vállalkozást építeni. A közös vállalkozás mellett pedig van egy blogom is, a Business Blogger, ahol szintén marketing és lelki témákban segítek cikkeimmel.

Nehéz egy szóval mindezt leírni, hiszen ha kell, akkor lelki támasz vagyok, motivációs előadó, vagy marketing stratéga, attól függően, hogy éppen mire van szüksége az ügyfélnek. Leginkább business bloggerként, vagy marketing oktatóként hivatkozok magamra, de hiszem, hogy a lelki töltet miatt ezek mögött egy mélyebb jelentés bújik meg.

Magánéletben pedig feleség és a csodálatos, féléves kisfiam édesanyja vagyok.

2.Csontné Nagy Noémi – mi a Te fő küldetésed? Miről érzed, hogy életed célja?

Küldetésem, hogy minél több vállalkozóval láttassam azt, hogy mi mindenre képesek valójában és átadni nekik azt a marketing tudást, amivel mindezt meg is tudják valósítani.

Csontné Nagy Noémi és a vállalkozás

Manapság egyre többen látják azt, hogy alkalmazottként meglehetősen korlátok közé vagyunk szorítva. Ezért sokan kérdezik, „hogyan legyek vállalkozó?”, vagy „milyen vállalkozást indítsak?” A gyakorlati teendők mellett a legjobb tudás ehhez, annak ismerete, mások miért, és hogyan váltak azzá. Csontné Nagy Noémi éppen egy ilyen személy, aki példa arra, hogy nem a környezet és az adottságok a legfontosabbak, hanem a szándék, és a tudatos önképzés, véghezvitel.

3.Mit jelent számodra a vállalkozás, mint forma? Mit üzensz erről másoknak?

Számomra a vállalkozás az a terület, ahol a leginkább ki tudok teljesedni és ahol leginkább meg tudom élni a szabadságot, ezért én nagyon szeretek vállalkozni. Számomra az önmegvalósítást, az alkotást és az értékteremtést jelenti a vállalkozás.

Azonban nem gondolom, hogy mindenkinek való a vállalkozói lét. Sőt, szerintem vannak nagyszerű munkahelyek, ahol élmény a munka nekem is volt már ilyenben részem. Ha azonban valakiben ott ég a vágy, hogy megvalósítsa az ötletét, ami piacképes is és neki is megvan ehhez a kompetenciája és az affinitása, akkor mindenképpen érdemes jobban beleásnia magát a marketingbe és az önfejlesztésbe. A Business Blogger cikkek is segíthetnek ebben 🙂

Csontné Nagy Noémi és az írás

A kezdetektől fogva foglalkozom én is az írás hátterével, így a szerzői weboldalamon külön kategória az írás témaköre. Ilyen szemmel is figyeltem Noémi munkásságát, s tetszett, hogy nem marad a felszínen, hanem képes bővebben, mélyebben kifejteni valamit.

4.Miről szeretsz a leginkább írni?

Az írás számomra rendkívül sokat jelent. Ha lelki gondok gyötörnek, kiírom magamból. Ha boldog vagyok, kiírom magamból. Ha elkap az ihlet és megszáll egy hihetetlen inspiráció, kiírom magamból. Ezért is volt kézenfekvő ötlet, hogy blogot indítok, mert ebben igazán meg tudom tapasztalni a flow élményt és még értéket is adok vele.

A blogomban marketing, vagy lelki témák állnak hozzám legközelebb. Van egy hosszú listám, hogy mi mindenről lehetne írni, de sokkal inkább egy-egy ügyfél kérdése, aggodalma, helyzete szokta elindítani azokat a pillanatokat, amikor annyira megragad egy téma, hogy nem kérdés: írnom kell róla!

5.Szerinted ma mi a jelentősége a blognak? Milyen blogok a legsikeresebbek?

Én azt látom, hogy a blogok helyett a videós tartalmak egyre népszerűbbek. Ennek ellenére még a mai napig sokan vannak, akik szeretnek blogot olvasni. Azonban ahogy látom, annyira felgyorsult világban élünk, hogy ma már könnyebb inkább útközben meghallgatni egy podcast adást, mint leülni és elolvasni egy hosszú, terjedelmes cikket. Ezért is van most már podcast adásom is a blog cikkeimhez.

Ez szerintem például fontos egy blog sikerességében, hogy több formában is legyen fogyasztható az ott található tartalom. Illetve az izgalmas témák, ami valóban a célközönség kérdéseire ad választ. De írhatnék még sok mindent, az aktív közösségi média jelenlétet, a blog oldal esztétikusságát, a rendszeres és következetes posztolást is.

Csontné Nagy Noémi – a személy a háttérben

6.Hogyan léptél túl a saját kételyeiden, félelmeiden, gátlásaidon, bizonytalanságaidon?

Kezdetben rengeteg kétely volt bennem, amikor vállalkozóvá váltam. Bár mindig is szerettem volna vállalkozó lenni, sosem tartottam magam vállalkozó típusnak. Azonban egy olyan kilátástalan élethelyzetben találtam magam, amikor az egyetlen megoldást abban láttam, ha elkezdek vállalkozni ekkor pedig egész egyszerűen arra fókuszáltam, hogy mi mindent kell tennem, ahelyett hogy a kifogásokat gyártottam volna, hogy miért nem vagyok elég jó.

Persze ettől függetlenül időről időre elkaptak a kishitű gondolatok, de ezeknek próbáltam megálljt parancsolni. Ebben nagy segítségemre volt a férjem, akit ebben az időben ismertem meg, a mentor program, amiben részt vettem nála és a többi támogató csoporttársam. A lehúzó közegből való kilépés, a folyamatos tanulás és fejlődés, a lehetőségek keresése, amivel fejlődhetek. De még rengeteg dolgot mondhatnék, erről írtam egy egész cikket “Így győzd le az imposztor szindrómát” címmel.

7.Mi az a plusz energia amit Te tudsz adni a párodnak, Csont Attilának, és fordítva?

Az egyik legjobb dolog az életemben, hogy van egy társam, akivel kölcsönösen támogatjuk egymást, hiszünk egymásban és bármikor számíthatunk a másikra. A nehezebb napokon mindig ott állunk és motiváljuk egymást, lelket öntünk a másikba, meghallgatjuk egymást.

Az ügyfelek, követők pedig gyakran visszajelzik, hogy szeretik ezt a felállást, hogy együtt vagyunk jelen. Én adom a finomabb, lágyabb, női energiát, a támogatást, a megértést. Attila pedig a lendületet, pörgést, a hihetetlen nagy erőbedobást és a férfi energiát.

Így akár egy kis fejbekólintásra, akár egy kis léleksimogatásra van szükség, megkapják az ügyfelek tőlünk.

8.Csontné Nagy Noémi – Mi a Te hitvallásod, életfilozófiád, üzeneted, ami csakis a tiéd?

Ha megváltoztatod az énképed, megváltozik az életed!

Ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg. Bár sosem tartottam magam vállalkozó alkatnak, amikor elhatároztam magam, hogy elindítom az első vállalkozásom, akkor csak és kizárólag arra próbáltam összpontosítani, hogy miért leszek benne sikeres.

Gyűjtöttem az érveket, hogy miért vagyok elég jó (annak ellenére, hogy az akkori környezetem sajnos azt ültette belém, hogy soha nem leszek képes vállalkozni), hogy miért jó az ötletem, hogy mennyire jó az a megoldás amit nyújtok. Halogató, vagy született alkalmazott helyett a sikeres vállalkozónő énképét próbáltam meg felvenni és ennek megfelelően cselekedni.

A próbálkozásom igencsak jól sikerült, ugyanis onnantól kezdve, hogy kitaláltam, hogy elindítom a saját vállalkozásom, rá pár hónapra abban az életben találtam magam, amiről mindig is álmodtam: lett egy szerető társam Attila személyében, saját vállalkozásom és egy boldog életem.

 Ha tetszett, oszd meg másokkal is!